+31 (0) 46 423 4071  +31 (0) 6 310 435 58  info@craje.nl

verbouw of bouwplannen?
Vanaf 1 januari 2014 moet elke nieuwbouwwoning over een systeem beschikken om hernieuwbare energie op te wekken. Zonnepanelen zijn hiervoor een voor de hand liggende optie. Aan Crajé heeft u een partner die vakkundig en creatief met u meedenkt.

het dak
Een ideaal dak voor zonnepanelen is een schuin dak onder een hellingshoek van 30 tot 40⁰ dat op het zuiden is gericht. West of oost is zeker ook mogelijk; het rendement is dan, afhankelijk van de dakligging, lager dan bij een dak op het zuiden. Door het plaatsen van consoles in de juiste hellingshoek zijn platte daken bij uitstek geschikt voor zonnepanelen.

belastingvoordeel
U ontvangt uw btw retour: 6% op arbeidskosten en 21% op materiaalkosten. Uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie 'Milieu Centraal' blijkt dat door de nieuwe btw-regels de aankoop van zonnepanelen even goed rendeert als een spaarrekening met 7% rente. Voor het bekostigen van zonnepanelen bestaat tevens de mogelijkheid om bij de provincie een duurzaamheidslening aan te vragen tegen een gunstig rentetarief.
Let wel: geld lenen kost geld! Het break-even-punt wordt hierdoor later bereikt.
In de toekomst kan de huidige kortingsmogelijkheid verdwijnen; op dit moment wordt op Europees niveau gesproken over aanpassing van de regels.

garantie

  • 2 jaar op montagewerk
  • 5-7 jaar op de omvormer (merkafhankelijk)
  • 10 jaar productgarantie van de zonnepanelen
  • 25 jaar opbrengstgarantie van de zonnepanelen

Ieder dak is anders en vraagt dus om een andere benadering.
Belt u ons gerust voor verdere informatie omtrent uw persoonlijke situatie. Een intakegesprek en / of offerte zijn geheel vrijblijvend.

 spaarrekening

© 2020 Crajé bv | website: